log in

Javni poziv za podsticaje biće objavljen 3. maja /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opšti uslovi koje poljoprivrednici trebaju da ispune kako bi putem javnog poziva konkurisali za sredstva za kapitalne investicije su, da su registrovani u registru poljoprivrednih gazdinstava, te da su ažurirali podatke u registru do 15. maja tekuće godine,  da su platili protivgradnu zaštitu, te da su prijavili doprinose za penzijsko i zdravstveno osiguranje za 2018. godinu.

Kada je riječ o mjerama podrške, ove godine poljoprivrednici će moći da konkurišu za investicije u poljoprivrednu mehanizaciju /traktore i traktorske priključke/, u stočarsku proizvodnju /izgradnja objekata, te oprema za govedarske, svinjarske, ovčarske, kozarske i živinarske farme, kao i oprema za pčelarstvo/.

Poljoprivrednici će moći da konkurišu i za investicije u biljnoj proizvodnji /izgradnja plastenika, podizanje višegodišnjih zasada, postavljanje protivgradnih mreža/, investicije u sortiranje, pakovanje i preradu poljoprivrednih proizvoda na gazdinstvu, nabavku tehnološke opreme, kao i investicije u nabavku opreme za navodnjavanje.

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije biće objavljen u petak 3. maja.

Društvene mreže