log in

Centar za kulturu "Semberija": Ispunjen plan rada za 2018. godinu /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tokom proteklih godinu dana u Bijeljini je prikazano 25 pozorišnih predstava, odigrano  58 dječijih predstava, održana  su  34 koncerta, 13 izložbi, promocija knjige i četiri duhovne večeri i svečane akademije, te 159 predavanja i foruma.

Prema riječima Slađane Lekić  direktora CZK Semberija , ova ustanova  je ispunila plan rada  za 2018.godinu.

Gradski bioskop, ustanova kulture u Bijeljini koja postoji više od 100 godina i djeluje u okviru Centra za kulturu, prikazao je u prošloj godini 25 filmova. Poslednja rekonstrukcija je izvedena u februaru- martu 2012 godine, kada je  kino opremljeno modernom 3D tehnologijom. Ovom rekonstrukcijom je izmjenjen i raspored i broj stolica, kao i unutrašnji izgled sale. Danas bioskop ima  474, i to 350 stolica u parteru,  a 124 stolice na balkonu.   Pored Centra za kulturu korisnici prostora u zgradi bioskopa su: Turistička organizacija Grada Bijeljina i SPKD ,,Prosvjeta“ Bijeljina.

U 2019. godini planiran   je niz aktivnosti koje omogućavaju realizaciju  pozorišnih, scensko-muzičkih sadržaja, organizovanja izložbi, projekcije filmova i drugih skupova kulturnog i naučno-obrazovnog karaktera i sadržaja koji okupljaju pored mladih i druge starosne kategorije, kako lokalne tako i šire.

Najznačajnije manifestacije koje organizuje CZK su Dani komedije, Festival Udahni kulturu, Otvorena scena , Dječiji pozorišni festival ,,Čupava bajka”,Likovni salon te Jajarijada

Društvene mreže