log in

Novi asfalt u Lipovicama

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U loparskoj mjesnoj zajednici Lipovice u toku je asfaltiranje 800 metara lokalnog puta za šta je izdvojeno 76.000 KM, rekao je načelnik opštine Rado Savić.

Prema njegovim riječima, 60.000 KM obezbijeđeno je od Savjeta ministara i 16.000 KM iz budžeta opštine Lopare.

"Asfaltiranje ove dionice je nastavak izgradnje instrastrukture u Lipovicama gdje je do sada izgrađeno više od četiri kilometra asfaltnog puta", naveo je Savić novinarima.

On je podsjetio da je u ovoj mjesnoj zajednici, uz pomoć Udruženja "Majevičani" iz Švajcarske, renoviran školski objekat i stvoreni odlični uslovi za nastavu, a u Lipovicama je izgrađeno i 10 kuća porodicama čija su domaćinstva stradala u klizištima 2014. godine.

"Ulagali smo u oblast poljoprivrede, učestvovali u dodjeli zasada šljive, podjeli plastenika i radnih mašina, pokazujući na taj način brigu o svim mjesnim zajednicama, jer je naš cilj ravnomjeran razvoj opštine Lopare", naglasio je Savić.

Poljoprivrednik iz Lipovica Stanoja Tošić izrazio je zadovoljstvo izgradnjom asfalta i zahvalio svima koji su pomogli ovaj projekat, ističući da dobri putevi omogućavaju bolji život na selu.

Penzioner Stanko Stijepić rekao je novinarima da u dijelu Lipovica u kojem se asfaltira put živi 50 domaćinstava.

"Ovaj asfalt značiće nam mnogo, olakšaće djeci odlazak u školu, a ostalima pomoći da lakše obavljaju poslove i da ostanu na svojim imanjima", naveo je Stijepić.

Društvene mreže