log in

Lopare: Intervencije na začepljenim propustima

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Šef Štaba za vanredne situacije u Loparama Rado Savić rekao je Srni da su ekipe Civilne zaštite na terenu i da prate stanje zbog najavljenih obilnih padavina koje za sada nisu izazvale probleme u ovoj lokalnoj zajednici.

"Od sinoć je bilo nekoliko manjih intervencija zbog problema sa propustima koji su bili začepljeni i riješili smo to angažovanjem radnih mašina", rekao je Savić nakon sjednice opštinskog Štaba za vanredne situacije.

On je poručio sugrađanima da sve probleme u vezi sa eventualnim poplavama ili klizištima mogu prijaviti dežurnim službama Civilne zaštite na brojeve telefona 055/650-174 i 065/319-901.

"Prema potrebama sa terena, opštinski Štab će preduzimati odgovarajuće mjere da bi se zaštitili građani i njihova imovina", naveo je Savić, koji je i načelnik opštine Lopare.

Na sastanku Štaba za vanredne situacije konstatovano je da su domaćinstva na području Lopara uredno snabdjevena vodom i električnom energijom.

Prema podacima lokalne uprave, klizišta su tokom katastrofalne poplave u Republici Srpskoj 2014. godine nanijela štetu od 21 milion KM domaćinstvima, privrednim objektima i infrastrukturi u Loparama.

Društvene mreže