log in

Na području Semberije trenutno registrovan umjeren porast unutrašnjih rijeka /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić saopštio je da građani Bijeljine nemaju razloga za zabrinutost od eventualnih poplava.

Ipak, u skladu sa preporukama Republičkog štaba Civilne zaštite, Gradski štab za vanredne situacije usvojio je plan mjera koje će se provoditi ovih dana.

Na području Semberije trenutno je registrovan umjeren porast vodostaja unutrašnjih rijeka Janje, Gnjice I Lukavca,dok su vodostaji rijeka Drine I Save ispod kota redovne odbrane od poplava, kažu u Odsjeku Civilne zaštite.

Sve jedinice Civilne zaštite u Bijeljini, kao i MUP I vojska su u stanju pripravnosti, podsjetio je gradonačelnik Bijeljine, naglasivši da će na svaka četiri sata građani biti obavještavani o stanju vodostaja rijeka Drine I Save, ali I o stanju unutrašnjih voda. Ne očekujemo značajnije poplave, rekao je Mićić I dodao da do izlijevanja rijeka uglavnom dolazi na nebranjenom području.

Očekujemo najavljene padavine od 60 litara po kvadratnom metru, što nam neće predstavljati problem, ako intenzitet padavina ne bude veći, rekao je prvi čovjek Bijeljine.

Kanalska mreža na području Bijeljine je pod kontrolom I očekujemo da će primiti dovoljnu količinu vode koja bude dolazila, kaže Mićić.

Pratićemo situaciju I u narednim danima ponovo sazvati štab za vanredne situacije u slučaju potrebe, poručeno je nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije.

Društvene mreže