log in

Potpisan ugovor o regulaciji korita rijeke Janja vrijedan šest miliona KM /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ugovor o radovima na regulaciji korita rijeke Janje u vrijednosti 6.130.870 KM potpisan je danas u Bijeljini sa ciljem da njegovom realizacijom budu spriječene poplave u bijeljinskom naselju Janja.

Ugovor su u ustanovi "Vode Srpske" potpisali direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stefan Mitrović i predstavnici izvođača radova preduzeća "MG mind".

Mitrović je rekao da se ovaj projekat finansira sredstvima Svjetske banke, ukupne vrijednosti 22 miliona KM, i on je sastavni dio izgradnje Drinskog nasipa.

Prošle godine je obavljen tender za izvođenje radova na regulaciji korita rijeke Janje, međutim, napomenuo je Mitrović, građani Janje nisu podržali izgradnju trase Drinskog nasipa, njihove žalbe su proslijeđene u centralu Svjetske banke i na taj način je bilo spriječeno da krene izgradnja nasipa.

"Međutim, danas je Vlada Republike Srpske zajedno sa predstavnicima Svjetske banke i grada Bijeljina, te predstavnicima Janje odlučila da izradi radove na regulaciji rijeke Janje u dužini 1,8 kilometara nizvodno od ušća rijeke Janje u Drinu", rekao je Mitrović novinarima nakon potpisivanja ugovora sa predstavnicima izvođača "MG mind".

Radovi će, kaže Mitović, biti završeni do kraja godine i time će biti spriječene poplave u centru Janje.

U okviru planiranih radova biće izgrađen i novi most na lokalnom putu na rijeci Janji koji se nalazi na toj dionici regulacije korita.

Radove, čiji je rok izvođenja kraj ove godine, nadzire konzorcijum koji čine HKP Banjaluka, IGH Zagreb i IGH Mostar.

Društvene mreže