log in

Prezentovane prednosti dobrovoljnog penzijskog sistema /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Interesovanje za dobrovoljni penzijski sistem, odnosno dodatne dobrovoljne  penzije u Republici Srpskoj sve više raste.

Sve je više poslodavaca koji su zainteresovani da za svoje radnike obezbijede bolje uslove rada, a zakonom propisane poreske olakšice dodatna su prednost i za zaposlene ali i za poslodavce, istaknmuto je danas u Područnoj Privrednoj komori Bijeljina,na prezentaciji koju su za privrednike ove regije organizovali  predstavnici Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda.

Ukoliko poslodavac nije u mogućnosti da maksimalan iznos do koga važe poreske olakšice finansira za radnike, radnici su u mogućnosti ukoliko im poslodavac otvori vrata sa uplatom od 20 do 70 maraka mjesečno, da lično sufinansiraju svoju uplatu iz bruto plate.

U Područnoj Privrednoj komori Bijeljina podsjećaju da je Narodna skupština Srpske donijela Zakon o formiranju društava za upravljanje dobrovoljnim penzionim fondovima. Tako je formiran i Evropski dobrovoljni penzijski fond.

U posljednjih godinu i po dana od kako je formiran dobrovoljni  penzijski fond u Srpskoj i BiH, preko 30 poslodavaca formiralo je penzijske planove, a izvršene su i prve isplate penzionera, pa i oni ljudi koji su imali dvije uplate od strane poslodavca, kada su otišli u penziju shvatili su vrijednost dobrovoljnog fonda i koliko je dobro imati dobrovoljnu penzijsku štednju, čiji pravi efekti dolaze do izražaja u roku od pet do 20 godina.

Društvene mreže