log in

"Orao" predstavio rad i planove za proširenje kapaciteta /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Današnji skup, koji je u Kompaniji za proizvodnju I remont “Orao” u Bijeljini  okupio predstavnike 24 kompanije iz grupacije odbrambene industrije Srbije, potvrdio je, da bijeljinski Orao ima ozbiljnu namjeru da proširuje svoje kapacitete u domenu civilnog vazduhoplovstva u budućnosti, prvenstveno u domenu opšte mašinske industrije, izjavila je Biljana Marković, vršilac dužnosti generalnog direktora kompanije Orao.

Markovićeva je istakla da je ovaj skup organizovan u saradnji sa ministarstvom odbrane Republike Srbije, istakavši da su pogone Orla danas obišli predstavnici kompanija koje su angažovane da zadovolje kapacitete namjenske industrije I odbrambenih tehnologija ministarstva odbrane Srbije.

I predstavnici inostranih firmi koje su u samom vrhu u vazduhoplovnoj industriji svijeta, konstatovali su ranije, a nakon obilaska kapaciteta ove kompanije, da rijetko na jednom mijestu mogu pronaći ono što danas Orao ima, podsjetila je Markovićeva.

Sudeći prema riječima predastavinika kompanija iz Srbije,koji su se bolje upoznali sa kapacitetima Orla, na pomolu je realizacija novih poslovnih ideja.

Akcionarsko društvo za proizvodnju i remont "Orao" iz Bijeljine trenutno zapošljava oko 400 radnika, a u rukovodstvu kažu da im je krajnji cilj veći obim posla,  kako bi za sve radnike obezbijedili plate na redovnom nivou.

Osnovni proizvodi Orla su avionski I helikopterski motori, koji se rade u skladu sa ruskom I engleskom tehnologijom.

Orao je jedinstvena kompanija koja je sertifikovana prema vazduhoplovnom standardu N9100, a pružala je pomoć I podršku I firmama iz Slovenije u uvođenju ovog sistema kvaliteta.Skupu privrednika Republike Srpske I Srbije prisustvovali su danas u kompaniji Orao predstavnici Ministarstva odbrane Srbije, kao i Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Društvene mreže