log in

Knežević: Kvalitetno uklanjati životinjski otpad /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministarstvo poljoprivrede Srpske opredijeljeno je da trajno I na najkvalitetniji način riješi pitanje neškodljivog uklanjanja klaoničkog otpada, što predstavlja značajan proces u kretanju zemlje ka EU  I potencijalnoj mogućnosti za izvoz crvenog mesa, rekao je nakon što je obišao pogone firme ZP Komerc, pomoćnim ministra za veterinarstvo u resornom ministarstvu Dragan Knežević.

ZP komerc iz Vršana kod Bijeljine jedina je mesna industrija u Republici Srpskoj koja je u krugu fabrike instalirala spalionicu za uništavanje klaoničkog otpada. ZP komerc je izgradnjom spalionice za klaonički otpad riješio veliki problem u procesu proizvodnje, a kompletan proces upravljanja klaoničkim otpadom, rješavan je tehnološkim procesom, podsjetio je vlasnik ZP Komerca Ljubiša Rosić.

ZP Komerc ispunjava I sve standarde koje pred izvoznike junećeg iskoštenog mesa iz BiH postavlja Turska. Kako kažu u ovoj firmi kapacitet klaonice je 120 junadi na dnevnom nivou. Knežević ističe da ova mesna industrija

zadovoljava sve kriterijume kako bi mogla da izvozi juneće iskošteno meso u Tursku, to bi kako kaže značajno pojeftinilo troškove proizvodnje ali I transporta junadi sa farmi u Srpskoj, što bi išlo u korist I manjim poljoprivrednim proizvođačima koji bi bili u prilici da dođu I do veće cijene prilikom otkupa stoke.

Društvene mreže