log in

Fond PIO: Tri godine uzastopno pozitivan revizorski izveštaj /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za četiri mjeseca Glavna  služba  za reviziju javnog sektora RS  obradila je sve podatke u Fondu PIO RS I tim povodom dostavila nacrt revizorskog izvještaja  koji pokazuje da  su finansijski izvještaji pozitivni.

Fond PIO RS bilježi svaki  mjesec  veći broj rješenih zatjeva, nego što primaju zahtjeva, I taj trend dobrog poslovanja pravdaju relevantnim  podacima  koji pokazuju da su  prije devet godina imali oko 29.000 zahtjeva za penziju, a da danas taj broj je sveden na cifru od  2171 zahtjev za sticanje  penzijskog osiguranja.

Postupak za dobijanje invalidske I  starosne penezije  je u potpunosti automatizovan, što je plan da  se na takv način uredi I postupak za dobijanje porodične penzije, ističu u  Fondu PIO RS.

Zahvaljujući integrisanom informacionom sistemu  u Fondu PIO odlučili su  da na zvaničnoj stranici Fonda objave  podatak za uplatioce doprinosa i period za koji nedostaju podaci, I tim povodom, pozivaju  sve uplatioce doprinosa da iskoriste ovu mogućnost do kraja godine, jer za sve koji se ne odazovu pozivu i ne dostave podatke, u Fondu PIO biće  prinuđeni da pokrenu  radnje kod nadležnih sudskih organa.

Društvene mreže