log in

Usvojen rebalans budžeta /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na današnjem zasjedanju gradske Skupštine, između ostalih, usvojena je odluka o rebalansu  budžeta za 2019. godinu, kojom je gradski budžet uvećan za devet miliona kovertibilnih maraka i sada iznosi 58 miliona KM.

- Na 28. sjednici Gradskog parlamenta usvojene su sve tačke, od kojih su za Grad najbitnije - Izvještaj o izvršenju budžeta za prva tri mjeseca ove godine, koji je pozitivan, odnosno u ovom periodu prihodi su premašili rashode i Odluka o rebalansu budžeta za 2019. godinu, za koju smo dobili saglasnost resornog ministarstva. Skupština je dobro bila pripremljena i za dva i po sata, bez mnogo primjedbi opozicije, usvojila sve tačke - naglasio Slaviša Marković predsjednik Skupštine Grada.

Razlog rebalansa budžeta za 2019. godinu je kreditno zaduženje Grada od sedam miliona KM, dok je dodatnih dva miliona KM budžet uvećan zbog projekta navodnjavanja Semberije, koji je započeo u Donjem Crnjelovu, a u kojem, pored Vlade Republike Srpske, Grad učestvuje sa 15% sredstava ili 600.000 KM.

Iz kreditnih sredstava 4.900.000 KM planirano je za završetak izgradnje kanalizacione mreže, 1.600.000 KM za novu ćeliju na sanitarnoj deponiji, a preostali iznos od 500.000 KM biće utrošen za izgradnju reflektora na gradskom stadionu, na kojem igra premijerligaški FK "Radnik".

- Pored zaduženja za kapitalne investicije, budžet smo uvećali zbog dodatnih troškova koji su nastali ispunjavanjem zakonskih obaveza prema radnicima u predškolskim ustanovama i ustanovama kulture, kojima su povećane plate. Takođe, troškovi prevoza radnika srednjih škola su uvećani, a naša zakonska obaveza je bila i da uvećamo odborničke naknade i plate funkcionera, u iznosu koji je propisan zakonom - istakao je nakon skupštinske sjednice Slavko Bašić, načelnik gradskog Odjeljenja za finasije.

U nastavku sjednice usvojeni su  izvještaji o radu četiri javna preduzeća čiji osnivač je Grad Bijeljina - JKP "Gradsko groblje", AD "Vodovod i kanalizacija", JP "Direkcija za izgradnju i razvoj Grada" i JP "Gradska toplana".

Društvene mreže