log in

Uz podršku Bugarske ambasade izgrađeno prvo inkluzivno dječije igralište u Bijeljini /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Projektom „Igrajmo se zajedno“, kroz Partnerstvo održivog razvoja, u Bijeljini je po najvišim standardima, izgrađeno savremeno inkluzivno igralište u Gradskom parku, koje je danas zvanicno pusteno u upotrebu uz prisustvo ambasadorke Bugarske u BiH.

Igralište je izgrađeno u centru grada uz finansijsku podršku Vlada Bugarske i Švajcarske, kao i donacijama kompanija „Steko centar“ i „Mega drvo“ i uz podršku nevladine organizacije „Rotarakt“. U izgradnju igrališta uložena je 71.876 KM, za šta je iz gradske kase izdvojeno 17.476 KM.

Posebna vrijednost ovog projekta je njegova realizacija kroz partnerski odnos javnog, privatnog i civilnog sektora, koji zajedničkim djelovanjem doprinose održivom razvoju grada, sa ciljem da se unaprijedi kvalitet pružanja usluga građanima. Realizacijom projekta su u Ambasadi Bugarske vise nego zadovoljni, ocijenila je ambasadorka Avgustina Cvetkova Karabaseva.

Kako bi igralište dobilo svoj izgled i bilo dostupno za svu djecu od uzrasta od jedne do 12 godina uz dio koji je prilagođen i djeci sa poteškoćama u razvoju, preduzeće „Steko centar“ poklonilo je drvenu kućicu, izgrađenu u skladu sa standardima o bezbjednosti djece, dok je preduzeće „Mega drvo“ doniralo garnituru od dva stola i 12 stolica u obilku pečuraka, čime je kompletirana mala dječija kuća sa okućnicom u sklopu igrališta. „Rotarakt“ je donirao opremu i sprave u dijelu igrališta namijenjenom djeci sa poteškoćama u razvoju. Gradonacelnik Bijeljine je ukazao i na znacaj drustveno odgovornih kompanija koje su podrzale ovaj projekat.

Zvanicnom otvaranju djecijeg igralista u Gradskom parku u Bijeljini, prethodio je sastanak ambasadorke Bugarske u BiH sa rukovodstvom grada, koji je odrzan u Gradskoj upravi, nakon kojeg je istaknuto da ce saradnja Bugarske i ove lokalne zajednice biti nastavljena i kroz realizaciju buducih projekata, sto je u Gradskom parku potvrdila i ambasadorka Bugarske u BiH.

Kako bi omiljeno mjesto okupljanja gradjana ubuduce dobilo novi sjaj, bice u Gradskom parku kazu celnici Gradske uprave u potpunosti rekonstruisane staze za setnju, uz koje ce se naci i novi sadrzaji.

I ovaj projekat bi prema rijecima gradonacelnika Bijeljine trebalo da bude zavrsen do kraja ove ili pocetkom naredne godine.

Društvene mreže