log in

Priznanja učenicima iz Srpske na Međunarodnom festivalu poezije

foto: Srna foto: Srna
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske dobili su nagrade i pohvale na 9. Međunarodnom festivalu poezije mladih pjesnika "Mašta i snovi" u Sremskoj Mitrovici.

Na ovaj festival pristiglo je 576 pjesama mladih autora iz Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunije, Mađarske i dopunskih škola na srpskom jeziku u Grčkoj, Njemačkoj i Francuskoj.

Vojislav Durmanović, učenik prvog razreda bijeljinske Gimnazije "Filip Višnjić", dobio je nagradu za najplemenitiju pjesmu, što je jedna od četiri festivalske nagrade u kategoriji srednjoškolaca.

Pohvale za svoje pjesme dobile su i Dragana Zeljko i Milana Nastasić, učenice drugog i četvrtog razreda bijeljinske Medicinske škole.

Pohvale u kategoriji osnovaca dobile su Ana Dukić i Anja Klašnja, učenice četvrtog i šestog razreda OŠ "Dvorovi" kod Bijeljine.

Za festivalski zbornik, pored pjesama nagrađenih i pohvaljenih učenika, odabrane su i pjesme Aleksandre Mrakić, učenice prvog razreda Srednje tehničke škole iz Gradiške, Mie Mrakić, učenice drugog razreda OŠ "Sveti Sava" iz Dubrava kod Gradiške i Lazara Šarenca, učenika petog razreda OŠ "Sveti Sava" iz Rogatice.

Žiri koji je su činili pisac i književni kritičar Nedeljko Terzić, profesor Slađana Milenković i mr Jasna Kalauzović, saopštio je da je jednoglasno donio sve odluke o nagradama, pohvalama i priznanjima, koje su uručene večeras u Centru za kulturu "Sirmijumart" u Sremskoj Mitrovici.

Društvene mreže