log in

Stipendije za mlade postdiplomce /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U akademskoj 2018/2019.godini Gradska uprava finansiraće ukupno četiri naučno istraživačka  rada.

Dva doktorska rada biće finansijski podržana sa 2.000 maraka, dok će ostala dva master rada biti finansirana sa 1.500 maraka. Iz Odjeljenja za društvene djelatnosti ističu da je odziv zainteresovanih studenata na postidiplomskim studijama ove godine bio slab, iz razloga što  su   opšti kriterijumi odredili gornju starosnu granicu do 35.godina, za prijavljivanje na konkurs, uz napomenu da svi zainteresovani  za finansiranje naučno –istraživačkih radova ne smiju biti već korisnici stipendija, ali je potrebno da imaju visok prosjek i da naučno istraživački rad  doprinosi razvojulokalne zajednice.

Nakon potpisivanja ugovora  o sufinansiranju naučno istraživačkih radova, u ime Gradske uprave gradonačelnik Mićo Mićić je lično čestitao izabranim studentima sa master i doktorskih studija sa željom da i dalje u svom akademskom usavršavanju budu uspješni kao i do sad.

Gradska uprava na godišnjem nivou sufinansira  ukupno 143  stipendista,  kojima pripadaju djeca sa posebnim potrebama – njih 36, zatim učenici generacije osnovnih škola -  ukupno 44, 19 najboljih  učenika  iz srednjih škola , i dvadeset najboljih studenata.

Iz gradskog budžeta Grada Bijeljina, na godišnjem nivou, izdvaja se ukupno 280.000 maraka za potrebe stipendiranja najboljih učenika i studenata.

Društvene mreže