log in

Problemi i položaj mladih u društvu /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Odlazak mladih ljudi  iz naše zemlje je tema broj jedan u našoj javnosti, o kojoj se mnogo priča ali nema konkretnih prijedloga kako i na koji način zadržati radno sposobno stanovništvo i ponuditi im kvalitetniji život na ovim prostorima, ovakvog mišljenja je i prof.dr Goran Marković,  dekan Pravnog fakulteta.

Mladi i obrazovani ljudi smatraju da svaka strategija i svaka sistemska politika mora krenuti od ključnih promjena, koje moraju  prvo da detektuju problem , pa tek onda da ponude adekvatno i realno rješenje.

Istovremeno,  dobrim dijelom javnost razmišlja u smjeru, da je pitanje mladih, u suštini pitanje svih nas, ali je kako ističe  Jevto Kalajdžić, diplomirani pravnik,  I pitanje lične odgovornosti svakog pojedinca.

Uvreženo je mišljenje naročito kod mladih ljudi, da država bude taj inicijator svake promjene, ne razmišljajući šta bi oni suštinski mogli zauzvrat dati kao doprinos tim promjenama. Zato je važno da u rješavanju problema uključe se svi I preuzmu odgovornost u kreiranju naše budućnosti.

Društvene mreže