log in

Lopare: Ruskom generalu uručena Zlatna značka opštine

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Načelnik opštine Lopare Rado Savić uručio je danas Zlatnu značku opštine ruskom generalu Mihailu Pavloviču Lavranenku, koja mu je dodijeljena za doprinos miru i očuvanju pravoslavlja na Majevici.

"Ruski general Lavranenko pružio je podršku građanima majevičkog kraja u postratnom periodu i nastavio je da nam dolazi, da zajedno širimo saradnju za sve aspekte života, a dovodio je i potencijalne investitore sa kojima smo razgovarali o ulaganju", rekao je Savić novinarima.

On je dodao da je Lavranenko poklonio Jevanđelje iz čuvene ruske radionice "Sofrino" Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Loparama.

"Lavranenko je prijatelj Majevice i zadovoljstvo mi je što Zlatna značka opštine Lopare ide u prave ruke", rekao je Savić.

Lavranenko je zahvalio rukovodstvu opštine i građanima Loapara na priznanju i istakao da je za vrijeme boravka u Republici Srpskoj časno služio svojoj zemlji Rusiji i bratskom srpskom narodu. 

"Ponašao sam se kao svaki mirotvorac, a to je kao prijatelj ove zemlje i ovog naroda. Koliko budem živio, toliko ću biti vjeran Republici Srpskoj", poručio je Lavranenko.

On je izrazio zadovoljstvo što je u Loparama vidljiv napredak. U društvu Lavranenka ovaj put je bila i njegova supruga.

Ruska nacionalna televizija na ovom području snima dokumenatarni film o ruskim vojnicima koji su bili u mirovnoj misiji kao pripadnici SFOR-a.

Kadrovi filma snimani su u Ugljeviku, gdje su bili stacionirani ruski vojnici, kao i u motelu u Vukosavcima kod Lopara, gdje je bila smještena komanda štaba.

Društvene mreže