log in

Sutra na Trgu - Dan bezbjednosti saobraćaja

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na Trgu kralja Petra I Karađorđevića u Bijeljini u petak, 7. juna biće održana manifestacija „Dan bezbjednosti saobraćaja u Gradu Bijeljina" u okviru koje će biti organizovan niz obrazovnih i preventivnih sadržaja za djecu, mlade i sve ostale učesnike u saobraćaju.

Na Trgu će biti postavljen pokretni poligon za obuku djece u saobraćaju i predstavljeno djelovanje bezbjednosnog pojasa na tijelo vozača i putnika na specijalizovanim simulatorima, a biće organizovano i takmičenje u vožnji bicikla na poligonu spretnosti za sve zainteresovane građane uzrasta od sedam do 77 godina. Na Trgu će sve vrijeme trajanja manifestacije biti postavljene i takozvane „pijane naočare" koje simulišu uticaj alkohola na organizam čovjeka.

Za učenike prvih, drugih i trećih razreda osnovne škole u Centru za kulturu „Semberija" biće igrana predstava „Mirko", tokom koje će mališani sa glumcima Akademije umjetnosti Republike Srpske tokom predstave i na njima prihvatljiv način učiti kako da prepoznaju saobraćajne situacije koje mogu da budu opasne po njihove živote i kako da budu dobri i odgovorni učesnici u saobraćaju.

Manifestaciju „Dan bezbjednosti saobraćaja u gradu Bijeljina" organizuju ministarstva saobraćaja i veza, odnosno unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Grad Bijeljina i Auto-moto savez Republike Srpske Republike Srpske sa Auto-moto društvom „Sigurnost" u okviru republičke manifestacije „Dani saobraćaja Republike Srpske 2019".

Manifestacija će biti održana po sledećem planu:

- 9.00 časova - Početak rada pokretnog poligona za obuku djece u saobraćaju uzrasta od pet do devet godine

- 9.30 časova - Početak rada sa simulatorima upotrebe bezbjednosnog pojasa na tijelo vozača i putnika

- 11.00 časova - Početak takmičenja u vožnji bicikla na poligonu spretnosti

- 11.30 časova – Središnji događaj

- 12.00 časova - Početak izvođenja saobraćajno-obrazovne predstave „Mirka" u Centru za kulturu „Semberija"

- 13.00 časova - Završetak manifestacije.

Društvene mreže