log in

Udruženje veterana Garde Panteri traži nastavak istrage o ubistvu Mauzera /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ljubiša Savić Mauzer je značajna istorijska ličnost Semberije i Majevice, ali i cijele Republike Srpske i srpskog naroda uopšte.

Udruženje veterana Garde Panteri i narod ovog kraja sa tugom obilježavaju godišnjicu njegovog ubistva, i sa ponosom se sjećaju njegovog lika i djela.

Iako su izvršioci ubistva odavno poznati i osudjeni, javnost još uvijek ne zna imena nalogodavaca a pravda, ni posle 19 godina, nije zadovoljena. Ovakva situacija je velika sramota sudova i tužilaštva, kao i društva u cjelini, poručuje predsjednik udruženja Petar Cvjetinović.

Udruženje veterana Garde Panteri najavljuje veliki skup posvećen pokojnom komandantu garde, sa ciljem da se konačno usvoji njihova inicijativa da ulice u Bijeljini ponesu imena komandanata brigada Vojske Republike Srpske iz ove regije.

Bijeljinska brigada Garda Panteri, kojom je komandovao Ljubiša Savić, je jedna od najelitnijih i najslavnijih jedinica Vojske Republike Srpske. Kroz sastav Garde je prošlo oko 2 hiljade dobrovoljaca od kojih je preko 800 ranjenih i preko 100 poginulih boraca.

Društvene mreže