log in

Dječije prijateljstvo u Bijeljini /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Jedanaesta po redu," Kolonija dječijeg prijateljstva" svečano je otvorena danas u Bijeljini, u objektu vrtića "Mali princ", gdje je podignuta zastava ove manifestacije, koja je okupila mališane i vaspitače iz sedam gradova Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i BiH.

Povelja o trajnoj saradnji predškolskih ustanova Banjaluke, Cetinja, Ohrida, Peći, Sombora, Šapca, Velenja i Vukovara potpisana je 1980. godine u Vukovaru i druženja su trajala do 1990. godine. Saradnja je obnovljena 2008. godine na Cetinju, kada se Koloniji pridružio i Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj" iz Bijeljine koji je prvi put bio domaćin druženja 2012. godine."Dosadašnji susreti pružili su djeci priliku da se međusobno upoznaju i ostvare prijateljstva sa drugarima iz drugih gradova", ističu danas domaćini.

Svečanom otvaranju Kolonije prijateljstva prisustvovao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je istakao da je ovo odlična prilika za druženje mališana i razmjenu iskustava.

Djeca će  do 15. juna imati priliku da upoznaju Bijeljinu, Etno-selo `Stanišići`, da na priredbi pokažu svoje umijeće, te da učestvuju u Maloj olimpijadi, a prije svega da se druže i igraju sa mališanima iz drugih gradova

Društvene mreže