log in

Posjeta švajcarskih stručnjaka u oblasti dječije hirurgije /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Delegacija dječijih hirurga iz Univerzitetske bolnice u Bernu, na čelu sa direktorom Odjeljenja dječije hirurgije, boravila je danas  u posjeti bijeljinskoj Bolnici "Sveti Vračevi".

Stručnjake iz Švajcarske ugostio je bijeljinski dječiji hirurg Dr Mikajlo Lazić,koji je podsjetio da Univerzitetska Bolnica u Bernu ima oko 8.000 zaposlenih i da je jedna od pet univerzitetskih bolnica u Švajcarskoj. U ovoj ustanovi se izvode svi hirurški zahvati iz domena dječije patologije od neurohirurgije, traume, ortopedije, grudne hirurgije, neonatalne hirurgije, rekao je Lazić, napomenuvši da je zadovoljstvo ugostiti ovakve stručnjake i uspostaviti dalju saradnju.

Bijeljinska bolnica ima jednog dječijeg hirurga, drugi je na specijalizaciji, rekao je Lazić novinarima i dodao da će se uz još jednog hirurga dobiti mnogo, kada je u pitanju kvalitet pružanja usluga, a samim tim kako kaže, proširiće se i djelatnost. Bilo bi dobro da broj dječijih hirurga bude veći, konstatovao je direktor Odjeljenja dječije hirurgije Univerzitetske bolnice u Bernu.

U bijeljinskoj Bolnici izvode se operativni zahvati iz domena opšte dječije hirurgije, a jedan kompleksan operativni zahvat uspješno je urađen juče.

Među specijalistima dječije hirurgije, koji su danas posjetili bijeljinsku bolnicu, bio je i Dr Milan Milošević. Došao je kaže u svoj rodni kraj. Rodom je iz semberskog sela Johovac, a u Švajcarskoj je već šest godina.

U Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini godišnje se obavi oko 300 operacija iz oblasti dječije hirurgije, i oko  5.000 ambulantnih pregleda.

Društvene mreže