log in

Zaplijenjen duvan i spriječeno krijumičarenje "marlbora"

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pripadnici Granične policije BiH su na području Bijeljine zaplijenili više od tone duvana u listu, dok su na graničnom prelazu Velika Kladuša spriječili krijumičarenje 700 kutija cigareta "marlboro".

Zaplijenjeni duvan otkriven je u prikolici napuštenog vozila na području Bijeljine, a u vezu sa ovim događajem dovodi se više lica sa područja BiH, saopšteno je iz Granične policije.

U toku je dalji rad na ovom slučaju, koji se dogodio u subotu, 8. juna, te pronalasku osoba za koje postoji sumnja da su počinile krivično djelo.

U saopštenju je navedeno da je o ovom događaju obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Cigarete "marlboro", akciznih markica BiH, otkrivene su juče na izlasku iz BiH prilikom kontrole automobila "tojota" slovenačkih registarskih tablica.

U saopštenju je navedeno da su policijski službenici obavili detaljni pregled vozila u kojem su bile sakrivene cigarete i to korištenjem endoskopa - uređaja kojim se omogućava optički pregled teško dostupne unutrašnjosti vozila, koji je Graničnoj policiji doniran.

"Tojotom" je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali H.T. /27/, koji je uhapšen i protiv njega će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje, dok su cigarete privremeno oduzete.

Službenici Jedinice granične policije juče su prilikom kontrole državljanina Albanije na izlasku iz BiH na prelazu Gradiška otkrili falsifikovanu ličnu kartu Italije.

On je kontrolisan u automobilu "audi" italijanskih registarskih oznaka i protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krivotvorenje isprave.

Ovaj Albanac predat je pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH, a falsifikovani dokument je privremeno oduzet.

Istoga dana, službenici Jedinice granične policije Zvornik uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali Z.G. /45/ jer je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela krijumčarenje ljudi.

Z.G. je kontrolisan na izlasku iz BiH na prelazu Šepak i predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na izlasku iz BiH na prelazu Rača uhapšena je žena čiji su inicijali M.H. /73/, nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Derventi radi izdržavanja kazne zatvora.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina su uhapšenu predali službenicima bijeljinske Sudske policije.

Pripadnici Granične policije uhapsili su muškarca čiji su inicijali P.R. /75/, jer je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Konjic raspisala potragu zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave.

P.R. je kontrolisan na prelazu Gorica na ulasku u BiH i predat je službenicima Policijske uprave Konjic.

Društvene mreže