log in

Novom omladinskom politikom obuhvaćeni mladi sa invaliditetom i romi /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na javnoj raspravi povodom nacrta dokumenta „Omladinska politika grada Bijeljina“, koji se donosi za period od četiri godine, na osnovu Zakona o omladinskom organizovanju Republike Srpske, govorilo se o novoj strategiji, čiji je osnovni cilj stvaranje uslova za dugoročan boljitak mladih i njihovo aktivno i odgovorno učešće u društvenoj zajednici.

Nova  omladinska politika se od prethodne razlikuje po značajno manjem broju oblasti kojima se bavi, a ovo smanjenje broja tema treba da znači i i veće šanse za ostvarenje svih ciljeva.

Veliki doprinos izradi nacrta ovog dokumenta, učešćem u izradi i svojim aktivnostima uopšte, su dali partneri iz nevladinog sektora i omladinskih organizacija

Jedna od oblasti omladinske politike će biti i zdrav stil života mladih, u izradi nacrta učestvovali su i mladi sportski radnici koji ističu važnost ove oblasti za razvoj i budućnost djece i omladine.

Do izrade konačnog dokumenta omladinske politike biće održano još sastanaka, a nakon toga će uslediti konkretne aktivnosti na postizanju zadatih ciljeva. Loš društveni položaj mladih se i ovaj put nametnuo kao najveći izazov, i ovoj temi će biti posvećena posebna pažnja.

Predložena „Omladinska politika grada Bijeljina“ fokusirana je na pet oblasti: mladi kao donisioci odluka, obrazovanje, zapošljivost, zdrav stil života i izvrsnost mladih.

Društvene mreže