log in

Održano predavanje učenicima o opasnosti odbačenog oružja /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina i gradske Civilne zaštite održali su danas u Osnovnoj školi "Knez Ivo od Semberije" predavanje osnovcima o postupanju u slučaju pronalaženja odbačenog oružja i eksplozivnih materija.

Samostalni stručni saradnik u Civilnoj zaštiti Milenko Petričević rekao je novinarima da su učenicima objasnili kako treba da se ponašaju u tim situacijama i koga da obavijeste.

"Mogu se obratiti policiji pozivom na 122, te na broj operativno-komunikativnog centra 121, koji su pripravni 24 časa. Treba da obavijeste i nastavnika, ali i nekog od nas, da bi bile spriječene neželjene posljedice ili ukazana prva pomoć u slučaju potrebe", naveo je Petričević.

Pomoćnik komandira Policijske stanice Bijeljina jedan Nebojša Pavlović rekao je da je cilj podizanje svijesti o opasnostima i posljedicama neadekvatnog i nestručnog postupanja u slučaju pronalaženja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava

Pavlović je apelovao na građane koji posjeduju ilegalno oružje i eksplozivne materije da ga predaju najbližoj policijskoj stanici ili u Civilnu zaštitu.

Društvene mreže