log in

Za zbrinjavanje pasa lutalica dvostruko više novca iz budžeta

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bijeljina će ove godine iz gradskog budžeta izdvojiti 140.000 KM za zbrinjavanje pasa lutalica, što je dvostruko više nego ranijih godina, a ovaj posao je u naredne tri godine povjeren firmi "Franko džep" iz Vršana.

U ovoj firmi kažu da je ranijih godina za posao higijeničarske službe izdvajano 70.000 KM, te da se očekuje da sa udvostručenim sredstvima problem pasa lutalica u gradu bude dugoročno riješen. 

Firma "Franko džep" ovaj posao je vodila i prošle godine i za pet mjeseci je sa ulica uklonila 400 pasa lutalica, od kojih je većina udomljena.

Firma je poslove higijeničarske službe dobila u naredne tri godine, a u te poslove spada prikupljanje pasa lutalica i od vlasnika koji nisu više u mogućnosti da drže svoje kućne ljubimce.

Kapacitet azila je 120, a trenutno ih je u azilu 50.

Iz azila apeluju na građane da, ukoliko ne žele ili ne mogu da zadrže svoje ljubimce, pozovu radnike ove službe, jer, osim sklanjanja pasa sa ulice, rade i na udomljavanju pasa.

Takođe, pozivaju građane koji su u mogućnosti da udome pse da im se jave jer će dobiti psa koji je zdrav, pregledan, čipovan i u dobroj kondiciji.

Društvene mreže