log in

Vlada i Grad zajedno da rade na razvojnim projektima /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, delegacija na čelu sa predfsjednikom Vlade Radovanom Viškovićem i gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem obišla je kompleks poslovno - Industrijske zone dva.

Od današnjeg sastanka grad Bijeljina očekuje mnogo, rekao je novinarima prvi čovjek Bijeljine. Pred sagovornicima su se našle teme vezane za izgradnju drinskog nasipa u Semberiji i rješavanje pitanja eksproprijacije zemljišta za potrebe izgradnje nasipa. Kandidovali smo dodaje Mićić dva pitanja, a kao jedno od bitnijih izdvaja izgradnju auto-puta na ovom području.

Određenih prijedloga prema Vladi Srpske ima i kada je riječ o poslovno-industrijskoj zoni dva, napomenuo je Mićić.

Vlada će učiniti sve što je u skladu sa zakonskim propisima da pomogne da se pitanja strateški važna za Bijeljinu i Semberiju riješe, kaže predsjednik Vlade Srpske.

Ni gradonačelnik, a ni predsjednik Vlade nisu tu zbog sebe, nego zbog građana rekao je Višković, ukazujući na značaj saradnje ove lokalne zajednice i Vlade Srpske.

Očekuje nas dosta posla ocijenio je premijer Srpske, tokom prve zvanične posjete Bijeljini.

Nakon razgovora i sa rukovodstvom Javne ustanove Vode Srpske, Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je pronađen kompromis za rješenje imovinsko-pravnih pitanja za izgradnju drinskog nasipa.Višković je rekao da je u razgovoru sa vršiocem dužnosti direktora Javne ustanove "Vode Srpske" i, prethodno, sa gradonačelnikom Bijeljine pronađeno rješenje da vlasnicima parcela kod drinskog nasipa u Janji, Amajlijama i Popovima bude ponuđena viša tržišna cijena od dosadašnje.

Tokom sastanka u Vodama Srpske bilo je kaže premijer i riječi o realizaciji budućih projekata, ali i o sanaciji štete u opštinama koje su pretrpjele štetu tokom ovogodišnjih poplava.

Milovanović je rekao da je Viškovića informisao o zatečenom stanju u ovoj ustanovi, te o planovima aktivnosti za budući period.

Tokom današnje posjete Bijeljini Višković je posjetio i Akcionarsko društvo za proizvodnju i remont "Orao" gdje se upoznao sa kapacitetima i performansama ove kompanije koja u domenu namjenske industrije posluje u Srpskoj, ali i problemima sa kojima se suočava. Orao danas zapošljava 406 radnika.

U ime Vlade Srpske već ove sedmice uputićemo dopis prema Vladi Srbije i predsjedniku Vučiću, kako bi ubrzali procedure oko ulaska Srbije kao strateškog partnera u "Orao", izjavio je premijer Srpske.

Pregovori su u poodmakloj fazi kaže Višković, izražavajući očekivanje da će veoma brzo sa Vladom i ministarstvom odbrane Srbije pregovori biti dovedeni do kraja, kako bi se ugovorima definisalo šta je čija obaveza.

Višković je pohvalio rad ove kompanije. Posebna obaveza nam je da sačuvamo ovaj pogon jer je riječ o proizvodnom društvu koje može da obezbijedi budućnost,poručio je Višković,  izražavajući očekivanje da će ovo preduzeće ubuduće zaposliti veći broj radnika.

Društvene mreže