log in

Podnijet zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u "Žitoprometu" /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Advokatska kancelarija "Stevanović" podnijela je u ime 120 radnika  Okružnom privrednom sudu u Bijeljini zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u AD "Žitopromet-u".

Prema riječima pravnog zastupnika radnika "Žitoprometa"  Miloša Stevanovića  konačnu odluku o daljoj sudbini ovog nekadašnjeg bijeljinskog giganta koji trenutno duguje radnicima i dobavljačima oko 5 . miliona maraka donijeće sud u narednom periodu.

On je istakao da se po prvi put prvi put u istoriji Bijeljina događa da firma koja ima višestruko veću vrijednost u odnosu na svoje dugove mora da ode u stečaj.

Dušan Tomić, predsjednik Sindikata u bijeljinskom "Žitoprometu" rekao je da su radnici bili prinuđeni na ovu odluku jer je od osnivanja 1961.godine preduzeće dovedeno u najgoru situaciju.

Milena Tošković, radnica u bijeljinskom "Žitoprometu" izjavila je danas da se radnici osjećaju izdano i prevareno.

Na pitanje novinara da li je u ovom slučaju moguće da manjinski akcionari razmišljaju o pokretanju  sposobnosti upravljanja  poslovne sposobnosti nad većinskim vlasnikom  Stevanović kaže :

Radnici su uvjereni da će ovaj postupak dovesti do željenih rezultata te da će pogoni ponovo početi sa radom za dobrobit svih stanovnika Semberije.

Društvene mreže