log in

Rebalans povećao budžet za devet miliona KM /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas budžetski rebalans od 58 miliona KM, što je za devet miliona KM više od prvobitnog budžeta, od čega je sedam miliona KM iz novog kreditnog zaduženja.

Opozicija nije podržala rebalansirani budžet, a predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Đurđević upozorio je da u upravljanju finansijama "Bijeljina nije na dobrom putu".

Kritike je odbacio načelnik gradskog Odjeljenja za finansije Slavko Bašić, koji je rekao da se zaduženost grada sa gornje dozvoljene granice od 18 procenata smanjila na 13 odsto. Bašić je naveo i da je četvrtina budžeta od 14 miliona KM usmjerena u kapitalne investicije, ističući da se Bijeljina ubrzano razvija nakon rata i da su još neophodna velika ulaganja da bi se uredila gradska infrastruktura.

Usvojene su informacije o pripremama za žetvu strnih žita uz zahtjeve odbornika vladajućeg SDS-a da se više podsticaja Vlade Republike Srpske usmjeri ka malim poljoprivrednim gazdinstvima kako bi se spriječilo njihovo gašenje, ukazali su i na potrebu donošenja Zakona o poljoprivredi. S druge strane,  opozicija iz SNSD-a zamjerila gradskoj vlasti zbog minimalnih podsticaja preduzetništvu i podrške djelovanju omladinskih udruženja. Predloženo je i održavanje posebne sjednice o poljoprivredi

Odbornici su na današnjoj sjednici podržali prijedloge odluka o osnovanosti utvrđivanja opšteg interesa radi sprovođenja postupka eksproprijacije za izgradnju javne garaže u gradu i istočne tribine i pomoćnih terena u okviru kompleksa Gradskog stadiona.Usvojene su i informacije o stanju zaposlenosti, odnosno nezaposlenosti na području grada.

Bilo je i kadrovskih promena na današnjem zasjedanju, a pored ostalog skupština Grada Bijeljina razriješila je dužnosti direktora Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Slavišu Jovanovića sa funkcije i ušla u proceduru imenovanja v.d. direktora Agencije.

Društvene mreže