log in

Na turniru povodom proslave Vidovdana učestvuje 10 ekipa /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na turniru Vidovdan 2019, desetom po redu učestvuovalo je deset ekipa: organizacija, ustanova i preduzeća koji sarađuju sa Trećim pješadijskim bataljonom Pete pješadijske brigade smještenim u bijeljinskoj Kasarni ,,Vojvoda Stepa Stepanović''.

Saorganizator turnira je BORS, a svesrdno su ga podržali fudbalski klubovi ,,Radnik'' i ,,Nacional''. Treći pješadijski Republika Srppska puk baštini tradiciju VRS i proslavlja 12. maj kao dan VRS i 28. jun kao krsnu slavu.

Ekipe granične policje BiH, Policijske uprave Bijeljina, Civilne zaštite Bijeljina,  Vazduhoplovnog zavoda ,,Orao'', Teritoijalne vatrogasne jedinice Bijeljina, Mlina ,,Pavlović'' kao kuma slave, Vojnog kluba ,,Nacional'' , FK ,,Radnik''  borile su se za prelazni pehar koji dobija najbolja ekipa na turniru, ali i za pehare koje osvajaju određeni plasmani.

Neke skipe su i kasnile, ali iz opravdanih razloga, jer posao je takav.

Centralnu proslavu Vidovdana - krsne slave Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH i Vojske Republike Srpske organizovaće Komanda srpske komponente Oružanih snaga u petak, 28. juna, u porti manastira Osovica u opštini Srbac.

Planirano je da proslavi Vidovdana prisustvuju najviši predstavnici političkog, javnog i kulturnog života, predstavnici nevladinih organizacija,  brojne druge zvanice i gosti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Društvene mreže