log in

Apel iz vatrogasne službe : Ne palite strnjišta na njivama /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala 153 intervencije, što je za 12 manje u odnosu na isti vremenski period u prošloj godini. 

Najčešće su gasili zapaljene dimnjake, stambene, poljoprivredne i poslovne objekte, kao i kontejnere. Ove godine povećan je broj gašenja požara uzrokovanih samozapaljenjem automobila.

U ljetnjim mjesecima veliki problem mogu izazvati i požari na električnim instalacijama, uzrokovani prevelikom upotrebom klima uređaja, bez prisustva ljudi u objektu. Rizik od požara na instalacijama je takođe povećan kada, priliskom odlaska na godišnji odmor, električne uređaje ostavimo priključene na strujno kolo.

Bijeljinski vatrogasci kažu da su zadovoljni iznosom sredstava koja Gradska uprava izdvaja za opremanje i održavanje postojeće opreme. Svaki vatrogasac raspolaže kompletnom ličnom intervencijskom opremom, a i sama jedinica ima dovoljno vozila.

Saradnja sa građanima je dobra, a vatrogasci se trude da regauju što brže i efikasnije, da bi spriječili širenje požara i umanjili potencijalnu štetu. Apeluju na građane da ne pale vatru na otorenom, ali i da budu odgovorni prema, svojoj i tuđoj, imovini.

Broj telefona Vatrogasne jedinice je 123, a vatrogasci su uvijek spremni da pruže pomoć u najkraćem mogućem roku. Porazna je činjenica da mnogi pozivaju ovaj broj i u druge svrhe, poput šale ili razonode, čime, ne samo da ometaju rad vatrogasaca, nego potencijalno ugrožavaju imovinu i živote svojih sugrađana.

Društvene mreže