log in

"Sava" može preraditi voće i povrće iz Semberije /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U ponudi ove prehrambene industrije postoji 187 proizvoda.

Do skoro ovaj brend je bio ulavnom izvozni i nije bio adekvatno zastupljen na tržištu Bosne i Hercegovine. Od 15 septembra, prošle godine, potpisan je ugovor sa generalnim distributerom za naše tržište i već su na njega plasirani proizvodi u vrijednosti od milion i 700 hiljada maraka.

Može se reći da prehrambena industrija Sava Semberija ove godine nije ni prekidala sezonu rada. Prerađivanje sirovine je trajalo do 31 decembra prošle godine, nakon toga je uslijedilo 15 dana kolektivnog godišnjeg odmora, a od 15 januara istovremeno je vršen parcijalni remont fabrike i preradada jabuke.

Sava ima 43 stalno zaposlena radnika, a sa inteziviranjem proizvodnje očekuju da će zaposliti dodatnih 40 ljudi, na radna mjesta u procesu proizvodnje.

Fabrika radi skoro neprestano zbog velike potražnje njihovih proizvoda. Svoje prehrambene proizvode izvozi u Ujedinjene arapske emirate, Katar, Kanadu, Sjedinjene američke države, Australiju, Švedsku, Njemačku, Švajcarsku i Sloveniju.

Otkupne cijene poljoprivrednih proizvoda povećane su, ove godine, za 5 do 20 procenata, a Sava je isplatile sve preuzete sirovine u ugovorenim rokovima. Kažu da su ambijent uzajamnog povjerenja između ove, strateški važne, prehrambene industrije i poljoprivrednika, kao i partnerstvo sa vladom, ključni za dobar rad i povratak ove fabrike na nekadašnji status semberskog industrijskog giganta.

Društvene mreže