log in

Trening vožnje uoči sutrašnje brdske auto-trke "Lopare 2019" /FOTO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na stazi u Tobutu kod Lopara danas se održavaju dvije treninig vožnje koje se mjere za startnu poziciju sutrašnjih brdskih auto-trka "Lopare 2019".

Organizatori sedmih brdskih trka su Auto-moto klub "Optima motorsport" iz Bijeljine i Sportski auto-moto savez Republike Srpske, a generalni pokrovitelj je opština Lopare.

Nakon što je izršen tehnički prijem vozila i verifikacija 29 prijavljenih vozača iz Republike Srpske i Federacije BiH, učesnicima je načelnik opštine Lopare Rado Savić poželio srećno učešće i ugodan boravak u ovoj majevičkoj opštini.

"Ovo je veoma dobra promocija auto-sporta, ali i odlična promocija opštine Lopare s obzirom da je ovo već postala tradicija", rekao je Savić novinarima.

Savić je najavio da će opština Lopare u narednom periodu dati još snažniju podršku razvoju auto-sporta.

Organizator trke Mladen Rebrinović naveo je da je dužina staze 3.150 metara, a da su uslovi na stazi odlični.

"Danas se voze dva treninga i nakon prvog treninga najbolji rezultat ima Salih Ljubijankić od 1.50 minuta iz Auto moto kluba `Cazin`", rekao je Rebrinović.

Otvaranje manifestacije najavljeno je za sutra na startu u Tobutu u 11.00 časova, a proglašenje pobjednika i dodjela nagrada i pehara biće održani u Centru za kulturu i informisanje u Loparama.

Društvene mreže