log in

Do sada ispaljene 93 rakete, dejstva i dalje traju

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na područjima Republike Srpske zahvaćenim olujnim nevremenom praćenim gradom danas su ispaljene 93 protigradne rakete, a dejstva i dalje traju, rekao je Srni direktor "Protivgradne preventive Republike Srpske" Tihomir Dejanović.

"Akcija još traje. Očekujemo još jedan prolazak nestabilnosti, ali manjeg intenziteta", rekao je Dejanović.

On kaže da više nema opasnosti od velikog gradonosnog oblaka koji je pričinio manju štetu u opštinama uz rijeku Savu, jer je od Srpca oblak ponovo otišao u pravcu Hrvatske.

"Na svu sreću, ovo nevrijeme koje je prošlo zahvatilo nas je samo jednim manjim dijelom. Veći dio je bio preko Save u Hravtskoj. Mi smo dejstvovali na ovo što je prošlo od Kozarske Dubice do Srpca, gdje je oblak ponovo otišao u Hrvatsku", rekao je Dejanović.

On kaže da je dejstvovano i na području Doboja i opštine Stanari, te na području Semberije i majevičkih opština Lopare i Ugljevik.

"Na području Semberije i Majevice, odnosno Bijeljine, Ugljevika i Lopara, dejstvovanje se nastavlja", rekao je Dejanović.

On kaže da nevrijeme u većini opština nije trajalo dugo i da je sve prošlo bez velikih šteta.

"U Srpcu navodno ima nekih oštećenih objekata, ali to nisu provjerene informacije", rekao je Dejanović.

On kaže da je bila namjera da dejstvuju i na području Srebrenice i Bratunca, ali da nisu dobili odobrenje od Aerodroma Tuzla.

Društvene mreže