log in

Ugljevik: Održana Peta atletska ulična trka

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kenijski trkač Stenli Kipruto ostvario je najbolji rezultat u trci na 10 kilometara na Petoj atletskoj uličnoj trci u Ugljeviku, a pobjednik na pet kilometara je Mlađen Samardžić iz Brčkog.

Organizator trke Mladen Stevanović rekao je da je na trkama na pet i 10 kilometara učestvovalo 300 takmičara, a na dječijim 250 učesnika.

Stevanović je istakao da je cilj ove manifestacije promocija bavljenja sportom.

"Ulična trka u Ugljeviku postaje brend prepoznatljiv u ovom dijelu Balkana kojom naš grad predstavljamo u najljepšem svjetlu", ocijenio je Stevanović i zahvalio opštini Ugljevik, generalnom pokrovitelju manifestacije, kao i privrednicima, volonterima i medijima.

Zamjenik načelnika opštine Ugljevik Cvjetana Dragonjić rekla je na otvaranju trke da se ovom sportskom manifestacijom promoviše zdrav stil života kao najbitniji faktor u razvoju mladih ljudi.

"Veoma smo ponosni na ovu već tradicionalnu manifestaciju koja je svojevrsni festival mladosti i prilika za neka nova druženja i prijateljstva", rekla je Dragonjićeva.

Proslavljena srpska atletičarka, olimpijski trkač Olivera Jevtić drugi put je učestvovala na trci u Ugljeviku.

"Čast mi je i zadovoljstvo da učestvujem na ovoj trci, punog srca i sa svojim prijateljima", rekla je Jevtićeva novinarima.

U okviru Atletske ulične trke održane su i dječije trke na 100, 200 i 400 metara, a nagrade su osvojili Teodor Bogdanović, Mihailo Nikolić i Emir Husagić.

Društvene mreže