log in

Odbornici 28. avgusta o finalnom rješenju trase auto-puta /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Grad Bijeljina je u petak 16. avgusta od Direkcije za puteve RS dobio finalno rješenje za trasu autoputa od Rače do Bijeljine.

Želja gradske uprave i Skupštine grada je da u najkraćem roku od desetak dana, na 31. redovnom zasjedanju, 28. avgusta, usvoji predlog i ugradi ga u novi Prostorni plan.  Vlada Srbije koja je investitor, mogla bi potom i zvanično krenuti sa pripremanjem dokumentacije zajedno sa Vladom Srpske . Kada će početi gradnja autoputa teško je reći u ovom trenutku .

Prema informacijama koje ima gradska uprava i Skupština, dio nezadovoljnih građana Broca, zbog najave oduzimanja plodnog zemljišta, pristao je na rješenja koja im je ponudilo resorno ministarstvo u Banja Luci.

Odbornici će se 28. avgusta izjasniti i o želji kineskog grada Jin, udaljenog oko 200 km od Pekinga, da se pobratimi sa Bijeljinom, kao i o isplati  61 000 maraka na ime vansudskog poravnanja u predmetu Ćiković, koje je tužilo grad za iznos od dva miliona maraka, zbog toga što nije moglo krenuti u gradnju na jednoj od parcela

Društvene mreže