log in

SRD Riba: Poribljeno pet lokacija sa 700 kilograma šaranske mlađi /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vode kojima gazduje Sportsko ribolovno društvo Riba, danas su obogaćene sa 700 kilograma šaranske mlađi.

Prvo ovogodišnje poribljavanje obavljeno je na pet lokaliteta, a u skladu sa Zakonom o ribarstvu i Pravilnikom o radu ribočuvarske službe. U kanalske vode pušteno je samo stotinak kilograma riblje mlađi s obzirom da se za poribljavanje kompletne kanalske mreže još uvijek nisu stvorili uslovi.

Poribljavanje kanala Dašnica, odloženo je do završetka radova na uređenju, koji su još uvijek u toku. U Udruženju 2Rivba" kažu da su već rezervisali sredstva, pa će naredne godine poribiti kanal sa 300 kilograma ribe.

Za ovogodišnje poribljavanje voda kojima gazduju Sportsko ribolovno društvo Riba izdvojilo je kaže Đukić značajna sredstva dijelom od novca koji je sakupljen na osnovu izdavanja ribarskih dozvola, a dijelom sredstvima na ime odštete, čime je Društvu "Riba" nadoknađena šteta koja je pričinjena ribljem fondu prošle godine.

Vodno područje Semberije bogato je ribljim fondom, pa je i mnogo popularnih mjesta za pecanje, od Save, Drine, preko Janje i Lukavca, do vještačkih jezera i kanalske mreže.

Sredinom septembra, najavljuje Đukić biće javno spaljene nelegalno postavljene mreže,i uništen bespravno korišteni pribor. Ove godine je ističe do sada  zaplijenjeno više od 3.000 metara ribarskih mreža.

Ove godine izdato je kaže rekordnih 860 ribarskih dozvola, a sve je više i mladih u ribolovu, kažu u Društvu "Riba".

Semberci su kažu u Društvu Riba uglavnom sportski ribolovci.

Na ovdašnjim vodama pecaju se uglavnom šaran, som, mrena, škobalj, klen, a posljednjih godina sve više štuka i kečiga.

Društvene mreže