log in

Posao za 50 radnika: Otvoren novi pogon i položen temeljac za novu halu /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Posebno zadovoljstvo predsjedniku Vlade je kada se otvaraju nove fabrike i pogoni i kada se otvaraju nova radna mjesta, rekao je premijer Radovan Višković, nakon što je u Loparama svečano otvorio novi pogon Fabrike Termoelektro oprema presjekavši vrpcu zajedno sa većinskim vlasnikom firme Ilijom Stjepanovićem i načelnikom Lopara Radom Savićem..

Višković je istovremeno položio i kamen temeljac za izgradnju nove proizvodne hale površine 1.000 kvadratnih metara. Predsjednik Vlade je izrazio i zadovoljstvo tim što je  Termoelektro oprema proizvodnju pokrenula i u ovom kraju Srpske, s obzirom da  ima osam firmi u inostranstvu i u drugom bh entitetu.

Temoelektro oprema u Loparama trenutno zapošljava 56 radnika s namjerom da do kraja godine zaposle 100 radnika.

Uslovima rada u novom pogonu fabrike zadovoljni zaposleni.

Podsjetio je Višković da radnici Termoelektro opreme ne napuštaju svoja radna mjesta i ne odlaze u potragu za plaćenijim poslom, te da u Termoelektro opremi zaposleni imaju prosječne plate od preko 1.000 KM.

"Termoelektro oprema" bavi se izradom dijelova za sve vrste termoenergetskih i industrijskih objekata, dijelova za termoelektrane, rafinerije i prehrambenu industriju.

Društvene mreže