log in

Oglasilo se školsko zvono u Bijeljini /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U svih osamnaest osnovnih škola na području Bijeljine, Ugljevika i Lopara, nastava je jutros počela po predviđenom planu . Obezbijeđeni su svi tehnički i kadrovski uslovi, potvrđeno je Arena TV iz Aktiva direktora.

U 12 osnovnih škola na području Bijeljine trenutno je upisano oko 9 000 učenika. Tačan broj će se znati tek krajem septembra, kada se usvoje godišnji planovi rada. Samo u OŠ Vuk Karadžić, jednoj od najvećih  škola, zajedno sa tri područne škole upisano je 1425 učenika

Na području Bijeljine, Ugljevika i Lopara u osam srednjih škola je upisano oko 5000 učenika. Od toga je samo u Bijeljini oko 4000  srednjoškolaca u šest škola. Prema saznanjima Aktiva direktora, upisani su svi  svi učenici koji su za to izrazili želju. Iskustvo jedne od srednjih škola pokazuje konstantan pad broja upisanih.

I Račanović i Đurić su danas pozdravili uvođenje digitalizacije nastave u osnovne i srednje škole i  izrazili nadu da će očiglednija sredstva nastave, za razliku od dosadašnjih predavanja, omogućiti i lakše učenje i lakši rad nastavnicima. Jedna od zanimljivosti koja se danas mogla čuti je da su u srednjim školama, over godine,  prvo popunjeni smjerovi za  zanatska zanimanja.

PU Bijeljina je apelovala na vozače da pažljivije voze u blizini škola. Jutros su već raspoređeni i  dežurnipolicajci u blizini pješačkih prelaza . Planiran je i niz drugih aktivnosti.

Društvene mreže