log in

Podmladak Crvenog krsta u Bijeljini aktivan i tokom ljeta /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstavnici mladih gradske organizacije iz Bijeljine su učestvovali u kampu Crvenog krsta RS u Riječanima, kod Modriče.

Kamp je organizovan sa ciljem druženja mladih ljudi, njihovog obučavanja u pružanju prve pomoći i promocije humanih vrijednosti Crvenog krsta. Bijeljinski crveni krst je poslao i jednu grupu djece iz ugroženih kategorija na odmor u Baošiće.

Organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi u Janji, a u pripremi je takva akcija i u Suvom polju 20 septembra. U narednom periodu Crveni krst će se baviti aktivnostima vezanim za nedelju tuberkoloze, koja počinje 14 septembra.

U okviru redovnih aktivnosti, Crveni krst organizuje takmičenja omladine u pružanju prve pomoći, poznavanju mina i znanja o radu crvenog krsta. Kroz ta takmičenja vrši se edukacija mladih, od kojih mnogi postaju volonteri crvenog krsta.

U prethodna tri mjeseca bijeljinski Crveni krst donirao je oko 300 kilograma garderobe, koja je prikupljena od građana, udruženju Roma iz Lukavca. I udruženju Roma iz Bijeljine donirali su oko 500 kilograma garderobe.

Društvene mreže