log in

Prijem za načelnika Perića

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ugljevičko Udruženje penzionera organizovalo je danas prijem za načelnika ove opštine Vasilija Perića kako bi mu zahvalili za dobru saradnju i pomoć na realizaciji projekata vezanih za ovu populaciju.

Predsjednik ovog udruženja Mlađen Tomić podsjetio je da je Udruženje, zajedno sa opštinom, u julu finansiralo 371 penzionera sa po 100 KM.

"Za pripadnike `trećeg doba` ova pomoć je bila ohrabrujuća, a ne bismo je realizovali bez pomoći opštine i načelnika. Sproveli smo uspješnu akciju dodjele pomoći penzionerima čija su mjesečna primanja ispod 300 KM, a koji su ugrožena kategorija stanovništva. Osim niskih penzija, kriterijumi su bili starosna dob i bolest", rekao je Tomić novinarima.

Tomić je podsjetio da je opština Ugljevik u ovoj akciji učestvovala sa 27.000 KM, a Udruženje sa 10.000 KM.

On je saradnju sa opštinom ocijenio kao odličnu, navodeći da lokalna uprava uvijek pomaže penzionerima.

Perić je izrazio zadovoljstvo uspješno završenom akcijom u kojoj su najugroženiji penzioneri dobili materijalna sredstva.

On je istakao da se kvalitet društva ogleda u tome koliko je spremno i koliko pomaže onima kojima je pomoć neophodna.

"Naša dužnost, obaveza i potreba je da poštujemo naše najstarije sugrađane - one koji su u svom prethodnom radu, marljivošću i zalaganjem gradili naš Ugljevik", istakao je Perić i dodao da će opština i u narednom periodu pomagati ovu kategoriju društva.

Društvene mreže