log in

Bijeljina na Međunarodnom samitu gradonačelnika /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Gradskoj upravi kažu da je poziv na drugi Međunarodni samit gradonačelnika "Živjeti zajedno", koji je održan u Diseldorfu,  velika privilegija i čast za naš grad. Na samitu su učestvovali predstavnici 37 gradova, iz 25 zemalja svijeta.

Konkretne teme samita su bile rješavanje problema zapostavljenih gradskih četvrti, planiranje i realizacija urbane mobilnosti, odgovori na klimatske promjene, nova rješenja u oblasti energetske efikasnosti, elektronska uprava i inkluzija građana.

Bijeljina je na samitu uspostavila kontakte sa predstavnicima značajnih svjetskih gradova, poput Beča, Hamburga, Njujorka i Moskve. U Gradskoj upravi očekuju da će u budućnosti razmjena iskustava sa ovim gradovima biti veoma značajna za budućnost Bijeljine.

U razgovoru sa predstavnicima Gradske uprave Dizeldorfa dogovorena je i konkretna saradnja u dvije značajne oblasti urbanog planiranja.

Važni su bili i razgovori i razmjena iskustava u oblastima elektronske uprave i efikasnog iskorištavanja javnih površina.

U Gradskoj upravi kažu da su već počeli da primjenjuju iskustva stečena na ovom samitu, kao i da će se u budućnosti truditi da intenzivnije koriste stečena znanja i konatkte.

Delegacija Grada Bijeljina je iskoristila ovu posjetu Dizeldorfu i da ostvari kontakte u oblasti privrede.

Učešće na ovom prestižnom skupu je priznanje za dosadašnji dobar rad u našoj lokalnoj zajednici, ističu u Gradskoj upravi.

Na ovom samitu je pored Bijeljine, od gradova iz BiH, učestvovao i Mostar. Rezultati diskusija na pet ključnih tema samita digitalno su sažeti i predstavljeni na javnoj izložbi u Diseldorfu, koja traje od 3. do 9. septembra.

Društvene mreže