log in

Završeno deveto likovno saborovanje /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Umjetnici iz Srpske i Srbije okupili su se u srcu Semberije, u kompleksu Banje Dvorovi na "Likovnoj koloniji", koja je održana po deveti put u Bijeljini. 

Organizator kolonije bila je Turistička organizacija grada u kojoj kažu da je cilj razmjena iskustava ali i sklapanje novih prijateljstava. Nakon nekoliko dana druženja i aktivnog rada, umjetnici su cjelokupnu priču zaokružili izložbom, na kojoj je predstavljeno 30 radova na kojima su predstavljeni motivi i ljepote Semberije različitim tehnikama slikarstva.

Danica Babović, slikarka iz Koceljeva po prvi put je učestvovala na bijeljinskoj likovnoj koloniji. Iz Semberije kako kaže nosi najljepše utiske.

Priča Danica da je i ovoga puta započela raditi na koloniji tri slike ipak, opredijelila se da naslika samo jednu, na kojoj se našao motiv krajolika koji ju je u tom trenutku inspirisao, ali i motivi koje kako je naglasila želi otrgnuti od zaborava. Vjeruje u tehniku slikarstva "ulje na platnu", jer tu napominje dokazuješ svoje umijeće.

Po drugi put je svoje slikarsko umijeće na "Likovnoj koloniji" u Bijeljini predstavila beogradska slikarka Olivera Lola Adžić. Ovoga puta opredijelila se kaže za floralne motive. Priznaje da su je posebno inspirisale plodne semberske ravnice.

Inspiracije u bogatoj Semberiji nije nedostajalo, ipak s druge strane bijeljinski slikari priznaju da su na devetoj "Likovnoj koloniji" očekivali veći broj učesnika. Pamte kažu druženja iz ranijih godina, kada su na kolonije u ovom kraju Srpske dolazili i slikari iz Rusije, ali i drugih evorpkih zemalja.

Pustivuk je kaže na ovogodišnjem likovnom saborovanju na platno prenio unutrašnja osjećanja.

Iako su u koloniji učestvovali već afirmisani umetnici, u Turističkoj organizaciji grada kažu, da će na koloniji biti uvijek mjesta i za mlade, talentovane i vrijedne umjetnike.

Nakon ovog izdanja kolonije u fundusu Turističke organizacije grada Bijeljina, koja se potpisuje i kao organizator ovog događaja, ostalo je 30 umjetničkih dela. Neka od njih biće ustupljena Gradskoj upravi, kako bi bila poklonjena prijateljima grada Bijeljina.

Društvene mreže