log in

Semberski lovci najbolji strijelci /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

18. Kup RS u lovnom streljaštvu okupio je u srcu Semberije najbolje lovce i strijelce iz deset regija Republike Srpske.

Razloga je više da osamnaesti kup u lovnom streljaštvu bude organizovan upravo u Bijeljini. LU "Semberija" proslavlja stogodišnjicu postojanja, a kako se moglo čuti na streljištu u Kovačićima Semberci su se uvijek izdvajali kao najbolji strijelci, što su potvrdili i ovoga puta, gdje su se izdvojili po spretnosti među 105 takmičara koji su se nadmetali u disciplinama gađanje letećih meta i gađanje lovačkim karabinom - stojeći stav bez oslonca. Prvo mjesto u gađanju nepokretnih meta pripalo je Dragiši Simiću.

Ovo je jedna od manifestacija za koju su sredstva obezbijeđena i koja ulazi u kalendare Lovačkog saveza Srpske kaže prvi čovjek Saveza i dodaje da će 400.000 KM ove godine biti investirano u lovstvo Srpske.

Takmičenje u lovnom streljaštvu zvanično su otvorili gradonačelnik Bijeljine i predsjednik Lovačkog saveza Srpske, koji su se okušali u gađanju letećih meta.

Godišnje oko 1.000 mladih lovaca položi lovački ispit i pridruži se članstvu Lovačkog saveza Srpske. Od početka godine Savezu je pristupilo 700 njih, a posljednjih godina među lovcima su aktivne i žene, njih 140 okupljeno je u Damskom klubu.

Društvene mreže