log in

Perišić: Moguće da Savjet ministara BiH ne bude formiran do narednih izbora /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U SAD je trenutno u toku obračun duboke države koju oličavaju globalisti koji su za brisanje suvereniteta država  i Trampa koji zastupa politiku nevođenja ratova i poštovanja suvereniteta.

Metju Palmer, je predstavnik duboke države, koja se ne miri sa činjenicom da je doba američke hegemonije u svijetu na izmaku i da se formira više centara moći od kojih su najjači Kina i Rusija. Iako dio prozapadnih političara na Balkanu želi predstaviti Palmera kao novog Holbruka, novi odnosi u svijetu govore da  ta paralela ne stoji.

Deklaracija SDA je prije Palmerovog istupa kako treba prekomponovati BiH tako da ona bude centralizovana, bila drugačija, kaže Perišić. Promijenjena je u želji da mu se dodvore i Palmer je dočekan kao neko ko će definisati bošnjačku politiku u BiH. 

Bošnjaci su uvijek tražili spoljni faktor za svoje težnje i nikada nisu pokazali spospobnost da stvore kavalitativnu politiku koja bi se nosila sa srpskom ili hrvatskom u BiH i tražila mogućnost dogovora.

Iz ovih razloga, globlanih previranja koji se prelamju  i preko Balkana, smatra Perišić, ali i zbog nepostojanja stvarne  politike Bošnjaka, sasvim je moguće da Savjet ministara BiH  ne bude formiran do narednih izbora. Isto tako je moguće donošenje raznih drugih  političkih odluka koje će imati različite efekte na stanje unutar BiH.

Društvene mreže