log in

Radi Saviću uručena nagrada "Lider održivog razvoja Podunavlja"

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Načelniku opštine Lopare Radi Saviću uručena je nagrada "Lider održivog razvoja Podunavlja" u okviru osmog "Dunavskog biznis foruma" koji se danas i sutra održava u Master centru Novosadskog sajma.

Saviću je uručena nagrada za postignute rezultate na povezivanju ljudi, ideja i tržištu regiona, te za razvojnu perspektivu opštine Lopare i uspostavljanje poslovnih veza u regionu.

"Ovo je podstrek za budući rad, da bude još bolji i snažniji", rekao je Savić i dodao da je to i priznanje njegovim saradnicima i privredi majevičkog kraja.

Predsjednik žirija profesor Univerziteta u Novom Sadu Radovan Pejanović rekao je, obrazložući nagradu, da je u posljednje dvije godine na području Lopara zaposlenje dobilo 400 građana.

"Oživljeni su i privredni kapaciteti koji nisu radili više od 10 godina, opština Lopare našla je uspješne strateške partnere koji su garant razvoja", istakao je Pejanović.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković pohvalio je, uručujući nagradu, opredjeljenje Lopara da prvenstveno jača bazu produkcije u stočarstvu, zanatstvu i maneulnoj proizvodnji.

Organizatori foruma su "Medija invent", Unija poslodavaca Srbije, Udruženje za evropsku teritorijalnu saradnju Slovenije TERIS, Institut evropskih regiona iz Salcburga i klaster "Ekopanonija" iz Novog Sada, a održava se pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Pokrajinske vlade i grada Novog Sada.

Društvene mreže