log in

SNSD: Realizaciju donacija Srpske i Srbije tempiraju za predizbornu kampanju /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Lokana uprava nije provela svoj dio obaveza izrade projekta i izbor najboljeg ponuđača za izgradnju sportskih sala za koje je Vlada Srbije još prije godinu dala dala novac, jer u upravi , čekaju izbornu kampanju .

Težnja SNSD da se o tome raspravlja na skupštini je  odbačena kao polikanstvo, rečeno je danas u SNSD.   

SNSD podržava gradnju istočne tribine na gradskom stadionu, ali ima rezerve prema, kako je rečeno nerealnim cijenama radova uopšte. Istaknuto je  da su prikazani troškovi  postavljanja reflektora  1,5 miliona maraka, dok je FK Mačva iz Šapca reflektore dobila za 350 000 maraka. Neprihvatljiv je i skupi cjenovnik Gradskog groblja, a odluka o preuzimanju pojedinih grobalja od strane novog preduzeća je diskrimišuća, jer su građani samo pojedinih sela opterećeni novim troškovima. Što je još gore, oni  nemaju pojma o promjenama. 

Prihodi grada od ličnih primanja su manji za oko pola miliona maraka , prihodi od rente su manji za 200 000 KM,  naknada za uređenje građevinskog zemljišta za milion maraka. Na drugoj strani plate u upravi, Centru za socijalni rad, Turističke organizaciji i Agencje za mala i srednja preduzeća su povećani. Ukupan minus je oko 3 miliona maraka, smatraju u SNSD

Ako bi se domaćinski iskoristila ova sredstva onda bi novi Vatrogasni dom mogao biti izgrađen bez kredita, smatraju u SNSD. Sa druge strane je neprihvatljivo da se iz grada od 100 000 stanovnika finansira samo 139 učenaak i studenata. SNSD se zalaže da se iznos sredstava za tu namjenu poveća sa 250 000 na 400 000 maraka, a da se nagrade za osvajače republičkig takmičenja sa 100, 75 i 50 maraka maraka povećaju za dva puta, jer su trenutni troškovi za tu namjenu samo  6 500 KM.

Društvene mreže