log in

Boračka porodica Đukić pod novim krovom /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, posjetio je porodicu Đukić u Trnjacima kojoj je, kao socijalno ugroženoj šestočlanoj porodici, Grad finasirao postavljanje krova na kući.

Ovo je jedna od 9 porodica koje su ove godinedobile pomoć za obnovu kuća, u okviru programa pomoći porodicama poginulih boraca i RVI.

Grad Bijeljina je za pomoć pri obnovi kuća ugroženim porodicama iz boračkih kategorija ove godine izdvojio 60 hiljada maraka.

Porodica Đukić živi u teškim uslovima. Vesna i njen muž Rodoljub žive sa ćerkom i njeno troje djece, a jedina stalna primanja su 171 marka za tugu njegu i pomoć Vesni, koja je invalid, i dječiji dodatak za dva djeteta. Rodoljub ima 61 godinu, nezaposlen je i bivši je radnik bijeljinske šećerane, koja je odavno u stečaju.

Pored teške finansijske situacije, veliki problem ovoj porodici je predstavljao krov na njihovoj staroj kući, koji je prokišnjavao.

Sada je situacija lakša, jer bar imaju dobar krov nad glavom, kažu Đukići.

Gradska uprava riješi oko 3 hiljade zahtjeva za različite jednokratne pomoći ugroženima, svake godine. Pored toga, grad pomaže i kroz programe u okviru odjeljenja gradske uprave, kao i javne ustanove.

Za pomoć svim socijalno ugroženim licima i porodicama iz budžeta Grada Bijeljine se godišnje izdvaja skoro jedan milion maraka, rekao je gradonačelnik Mićić.

Društvene mreže