log in

Mentalni problemi - izlječivi /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Centar za zaštitu mentalnog zdravlja Doma zdravlja Bijeljina, jedina je ustanova ovog tipa u regiji od Zvornika do Brčkog kojoj participira veliki broj stanovništva.

U ovom Centru na prevenciji, tretmanu i očuvanju mentalnog zdravlja, angažovana su tri tima od kojih jedan mobilni. Prema riječima profesora doktora Milana Novakovića, Centar je bitna karika u liječenju opšteg i mentalnog zdravlja.

Jako važne su kaže Novaković i socio terapijske tehnike, kao i faktori socijalizacije koje se tiču učešća i ulaska lica u društvo te njihov angažman u društvu, u čemu radno-okupaciona terapija igra važnu ulogu.

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja u ovom Centru predstavljeni su radovi pacijenata koji su nastali radno-okupacionom terapijom. U proteklih nekoliko godina očuvanje mentalnog zdravlja postalo je jedno od najbitnijih pitanja kada je u pitanju zdravlje uopšte.

Organizovan pristup daje kvalitetniju uslugu, a bijeljinski Centar za mentalno zdravlje se može pohvaliti veoma kvalitetnom uslugom, akreditovan je i opremljen po svim standardima.

Društvene mreže