log in

Ćorić poklonio knjige vrijedne 1.000 KM /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Ćorić poklonio je Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini knjige vrijedne 1.000 KM kao ličnu donaciju povodom Dana biblioteke.

"Kao kum ove ustanove želio sam da i na ovaj način podstaknem sve ljude dobre volje da podržimo one koji dobro rade svoj posao i imaju dobre rezultate u radu", rekao je Ćorić novinarima.

On je pohvalio rad direktora Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u Bijeljini Jovana Cvjetkovića i sve zaposlene u ovoj ustanovi, navodeći da rade veoma značajan posao za grad i sve goste koji posjećuju ovu ustanovu kulture.

"U Biblioteci svi mogu da pronađu izdanja koja su im potrebna da prošire svoja znanja i vidike, a novih 100 najaktuelnijih naslova doprinijeće zadovoljstvu korisnika i cilju da se premaši 10.000 članova ove biblioteke, koja već ima najveći broj članova u Republici Srpskoj i BiH", rekao je Ćorić.

Direktor Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u Bijeljini Jovan Cvjetković zahvalio je Ćoriću na ličnoj donaciji i naveo da je to omogućilo nabavku 100 aktuelnih naslova na posljednjem Beogradskom sajmu knjiga.

"Nabavljeni su oni naslovi koje naši čitaoci traže, kao poklon pred obilježavanje Dana biblioteke i slave ove ustanove, kao i brojnih aktivnosti koje priređujemo tokom novembra, kada obilježavamo ove značajne datume", rekao je Cvjetković.

On je pozvao sugrađane koji još nisu članovi Narodne biblioteke da se 12. novembra učlane po značajno povoljnijim cijenama nego inače i da postanu dio velike porodice, kako Cvejtković naziva članove biblioteke, najveće u Republici Srpskoj i BiH po broju članova.

Cvjetković je izrazio nadu da će ove godine Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini oboriti rekord od 10.000 članova koji su zacrtali prije nekoliko godina.

"Biblioteka je prije 10 godina imala svega 3.000 članova i 40.000 posjeta godišnje, a ovu godinu ćemo, nadam se, završiti sa 10.000 članova i više od 200.000 posjeta", naveo je Cvjetković.

Društvene mreže