log in

Počasni majstorski džudo pojas na poklon gradonačelniku /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je danas, u prostorijama GU, organizovao prijeme za rukovodstvo i takmičare BK „Radnik“ i Džudo kluba „Panter“, iz Bijeljine.

Rekao je da su povod za prijem bijeljinskih boksera njihovi odlični rezultati na takmičenjima, u proteklih više od 10 godina. Grad nije u mogućnosti da značajno finansira ovaj klub, ali će se potruditi da u idućoj godini poveća izdvajanja kako bi pomogao BK „Radnik“ onako kako to oni zaslužuju, dodao je Mićić.

Gradonačelnik zaista razumije sport i svojim radom je pomogao da Bijeljina postane prepoznatljiva na sportskoj mapi Evrope. Iz ovog razloga BK „Radnik“ mu je danas poklonio medalju osvojenu na drugim evropskim igrama, održanim u Minsku, rekao je trener ovog kluba.

Tri boskera Radnika će, u okviru reprezentacije BiH, učestvovati i na Balkanskom prvenstvu, koje se održava u Antaliji, u decembru ove godine.

Džudo klub „Panter“ ove godine slavi 25 godina postojanja. Do sada su postigli više značajnih rezultata na međunarodnim takmičenjima, a svake godine organizuju i džudo turnir u Bijeljini, na kome prisustvuje preko 1000 takmičara iz cijelog svijeta.

Takmičarka DžK „Panter“, Vanja Macan, je jedna od dvoje džudista ovog kluba koji su osvojili medalje na Balkanskom prvenstvu, koje je održano nedavno u Budvi. Osvojanjem trećeg mjesta na ovom takmičenju stekla je pravo učešća na Evropskom prvenstvu u džudou.

Džudo klub „Panter“ ima oko 200 takmičara, koji su raspoređeni u 3 sekcije: Bijeljina, Patkovača i Batković. Džudo škola u Batkoviću je od ove godine besplatna za sve članove, istakao je predsjednik kluba.

Grad Bijeljina u sport ulaže procentualno najviše sredstava iz budžeta od svih gradova u BiH. Profesionalni sport je veoma razvijen, a u gradu postoji oko 150 registrovanih klubova, preko 10 hiljada aktivnih sportista, oko 60 fudbalskih terena i nekoliko sportskih dvorana. U planu je izgradnja velike sportske hale, još nekoliko fiskulturnih dvorana i intenzivnija izgradnja druge sportske infrastrukture, dodao je gradonačelnik.

Društvene mreže