log in

Počela javna rasprava o Nacrtu budžeta /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Danas je, u velikoj Sali zgrade Gradske uprave, održana javna rasprava o nacrtu budžeta Grada Bijeljina za 2020 godinu.

Skupština grada je usvojila ovaj nacrt na prethodnom zasjedanju. Nakon što u odjeljenju za finanasije saslušaju prijedloge zainteresovanih, u skupštinu će biti upućen i konačan prijedlog budžeta. Javne rasprave, o rebalasnu ovogodišnjeg i nacrtu budžeta za sledeću godinu, će se održavati naredna četiri dana.

Cilj rasprave je usvajanje konstruktivnih prijedloga i kritika, prije svega od strane direktnih budžetskih korisnika.

U javnoj raspravi je učestvovala i Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Bijeljina.

Sredstva namjenjena Agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća su u nacrtu budžeta ostala nepromijenjena u odnosu na prošlu godinu, uprkos najavljenoj mogućnosti povećanja do 5 procenata. Nakon održane javne rasprave zahtjevi direktorice agencije su usvojeni, i u prijedlogu budžeta za sledeću godinu za ovu ustanovu biće predviđeno 5 procenata više sredstava.

Direktor bijeljinskog Centra za socijalni rad je kritikovao Nacrt budžeta. Istakao je da u budžetskim pozicijama naknade za tuđu njegu i ličnim invalidninama nije predviđen minimum neophodnih sredstava.

Direktor kaže da je sa gradskom upravom dogovoreno da centar za djecu sa posebnim potrebama krene sa radom kada se centar za cocijalni rad preseli u novu zgradu, što se očekuje u narednih mjesec dana.

U nacrtu budžeta Grada Bijeljina za 2020. godinu predviđeno je 51 milion maraka. Načelnik odjeljenja za finansije je istakao da je 9 miliona maraka predviđeno za kapitalne investicije, te da je ovaj budžet po svom karakteru razvojni.

Društvene mreže